تعمیر

تعمیر هدفون 2

تعمیر هدفون:

هدفون (به انگلیسی: Headphone) یا دوگوشی، از دو بلندگوی کوچک که بر روی گوش کاربر قرار می‌گیرد تشکیل شده‌است و از طرفی به یک مولد صوت مثلاً تقویت‌کننده صدا،رادیو یا پخش کننده دیسک فشرده متصل می‌شود. نام‌های دیگری که برای این وسیله استفاده می‌شود stereophones و هدست است یا به انواعی که درون گوش قرار می‌گیرند ایرفون earphones نیز اطلاق می‌شود. در مخابرات به مجموع هدفون و میکروفون که مثلاً در تلفن برای یک ارتباط دوطرفه استفاده می‌شوند، هدست (به انگیسی: Headset) گفته می‌شودکه درمقاله هدفون اطلاعات کامل را می توانید مطالعه کنید.

بسیاری از ما در مکالمات روزانه، اسامی همچون هدست، هدفون، هندزفری، ایرفون و غیره را می‌شنویم بدون اینکه دقیقاً به تفاوت‌های آن‌ها واقف باشیم. در اینجا جهت آشنایی بیش‌تر و دقیق‌تر،به طورکامل برای شماشرح داده می شود

البته معمولا، مشکلاتی که برای هدفون‌ها پیش می‌آید، مربوط به قطع شدن سیم هدفون بوده و کمتر پیش می‌آید که قطعات داخلی خراب شوند. حال قصد داریم تا آموزشی از تعمیر هدفون‌ها در اختیار شما قرار دهیم که بدون شک، می‌تواند مشکل بسیاری از افراد را در مسائل ساده، حل نماید. البته باید اصول اولیه‌ی الکترونیک و کار کردن با وسایل مختلف را بدانید اما کار واقعا ساده‌ای پیش روی شماست.

تجهیزات تعمیر هدفون:

برای تعمیر هدفون‌ها، نیاز به یک هدفون خراب داریم که البته سیم آن قطع شده است! برای فهمیدن این موضوع، راه حل این است که آن را باز کرده و سیم آن را عوض کنیم و اگر مشکل حل نشد، احتمالا خود هدفون آسیب دیده که در آن صورت، کاری از دست ما بر نمی‌آید.

کابل‌های قابل تعویض
چسب (البته چسب‌هایی که به محض استفاده همچون پلاستیک می‌شوند نیز توصیه می‌شود)
وسیله‌ی لحیم کردن (هویه) به همراه سیم لحیم
سمباده
سیم‌چین
پیچ‌گوشتی
سیم لخت‌کن

البته می توانید کلیه ای این تجهیزات را از فروشگاه دیجیکو خرید نمایید.

جداسازی اجزای هدفون:

حالا باید اجزای مختلف هدفون را از یکدیگر جدا کرد. برای جداسازی هر بخش، باید روشی کاملا متفاوت در پیش گیرید. در بسیاری از مدل‌های هدفون‌ Sennheiser فشاری کوچک بر روی قسمت دایره‌ای شکل، اجزای آن را جدا خواهد ساخت.


تعمیر


 

این بخش از هدفون باید با دقت و با چندین بار چرخاندن، جدا شود و اگر به درستی این کار را انجام دهید، به قسمت درونی هدفون‌ دسترسی پیدا خواهید کرد. سعی کنید کار خود را با آرامش و با تمامی وسایلی که در اختیارتان است انجام دهید. نیازی به عجله یا فشار بیشتر نیست.

جدا کردن سیم قدیمی:

بسیاری از هدفون‌ها به دلیل خراب شدن سیم، بی استفاده می‌شوند، پس باید تمام سیم را به صورت کامل جدا کرد. برای اینکه در کار خود اشتباه نکنید، می‌توانید به وسیله‌ی تلفن خود، یک عکس از وضعیت اصلی بگیرید تا در صورت بروز هرگونه مشکل و یا اشتباهی، بدانید که سیم‌ها به چه صورتی در جای اولیه‌ی خود قرار گرفته بودند.

در این مرحله، باید به کمک سیم‌چین، سیم را از قسمتی که به هدفون لحیم شده، جدا نمایید. پس از آن، به کمک لحیم و هویه‌ی خود، سیم لحیم قبلی را داغ کرده و زمانی که شروع به تولید حالتی همچون حباب کرد، آن را جدا کنید تا بتوانید سیم جدید خود را لحیم کنید.

 سیم جدید :

جک‌های سیم جدید را به کمک سیم‌چین، از آن جدا کرده و قسمت انتهایی آن را نیز لخت کرده تا آن را برای لحیم کردن به هدفون، آماده کنید.

در اکثر هدفون‌ها، سیم‌های درون کابل دو رنگ هستند، یکی قرمز یا سبز رنگ و دیگری مسی. حالا این سیم‌ها را از یکدیگر جدا کنید و اگر سیمی سفید رنگ نیز مشاهده کردید، می‌توانید آن را به صورت کامل جدا کرده و دور بیندازید، پس نگران آن نباشید! حالا پوشش روی قسمت‌های انتهایی سیم‌هایی که از یکدیگر جدا کرده‌اید را به وسیله‌ی یک سمباده و یا هر وسیله‌ی مناسب دیگری، از بین برده و آن را برای لحیم کردن آماده سازید.

اتصال سیم جدید:

حالا زمان لحیم کردن سیم‌های جدید به هدفون است. در این مرحله، ابتدا باید عکسی را که پیشتر به کمک تلفن خود از هدفون گرفته‌اید، مورد بررسی قرار دهید تا جای صحیح لحیم کردن سیم‌ها را پیدا کنید.

همچون عکس گرفته شده، سیم‌های قرمز و سبز را در جای خود قرار داده و هویه و سیم لحیم را در محل مورد نظری که باید اتصال انجام گیرد، قرار دهید و لحیم کردن را آغاز کنید. حالا قسمت انتهایی دیگر سیم را به تلفن یا کامپیوتر خود وصل کرده و از عملکرد صحیح هدفون‌ها اطمینان پیدا کنید.


تعمیر


 

اتمام:

بعد از تعویض سیم‌های هدفون، از سلامت آن مطمئن شدید، وقت آن رسیده که همه چیز را سر هم کنید. لحیم کردن، قدرت بسیار کمتری در نگه داشتن سیم‌های لحیم شده دارد. پس بهتر است از چسب‌های مخصوص استفاده کنیم. پس بعد از لحیم کردن، سیم را به کمک چسب، به هدفون بچسبانید و مجددا آنها را تست کنید.

هدفون‌ها از ساده‌ترین وسایل الکترونیکی هستند که با هزینه‌ای بسیار کم و حدود ۲۰ دقیقه وقت، می‌توان آنها را تعمیر کرد. اگر سعی کنید به هنگام تعمیر، از وسایل مرغوب‌تری استفاده کنید، ‌می‌توانید روی عمر بیشتر هدفون خود حساب کنید.

2 دیدگاه

  1. سلام. برای تعویض دکمه متحرک صدای هدفون (پیچ کم و زیاد کردن ولوم صدا) معمولا هزینش از چه قیمتی تا چه قیمتی تعویض میکنن؟ هدفونمو دادم یه جا تعمیر الان میگه دکمه نمیتونم پیدا کنم از تهران سفارش دادم. میخواستم بدونم که فروشنده کلاه سرم نزاره. ممنون

    1. اطلاع از قیمت تعمیرات نداریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *