بلوتوث

بلوتوث دیدگاه خود را بنویسید

 بلوتوث:

بلوتوث (به انگلیسی: Bluetooth) یک استاندارد برای پیوند کوتاه برد، بهره بری انرژی کم، کم هزینه و بی‌سیم می‌باشد، که از تکنولوژی رادیویی بهره می‌برد، تکنولوژی کنونی استاندارد IEEE بنام WPANهای ۸۰۲٫۱۵ می‌باشد. بلوتوث یا دندان آبی، نام بازرگانی بی‌سیمی با دوری کم برای فرستادن پیام، عکس یا هر اطلاعات دیگر است که از نام یک پادشاه منطقه اسکاندیناوی به نام هارولد بِلَتِند الهام گرفته شده‌است. فناوری بلوتوث شامل چندین نکته کلیدی، که قبول آن را به‌طور گسترده آسان می‌کند، می‌باشد. توانایی بی‌سیم و کوتاه برد آن به دستگاه‌های جانبی این اجازه را می‌دهد که توسط یک واسط هوایی ارتباط برقرار کنند، جایگزین شدن کابل‌ها که از اتصال دهنده‌ها با اشکال و سایزهای مختلف و چندین گیره، استفاده می‌کردند.بلوتوث هردو نوع داده و صوت را پشتیبانی می‌کند که آن را به یک تکنولوژی ایدئال تبدیل نموده‌است که بسیاری از وسایل را قادر به ارتباط کرده‌است. بلوتوث از فرکانس غیر منظم استفاده می‌کند و در هرجای دنیا قابل دسترس است.

اولین نسخه تجاری بلوتوث Bluetooth v1.0 نام دارد که در سال ۱۹۹۸ برای اولین بار به بازار آمد. در حال حاضر هیچ دستگاه جدیدی از این نسخه استفاده نمی‌کند. Bluetooth v1.1 در سال ۲۰۰۲ انبوهی از ایرادات نسخه قبلی را بر طرف کرد و در سال ۲۰۰۵ Bluetooth v1.2 به عنوان یک محصول قابل اعتماد و مناسب کاملا فراگیر شد.
بلوتوث ۱٫۲:
بلوتوث  Bluetooth v1.2 در حال حاضر زبان مشترک نسخه‌های متفاوت بلوتوث محسوب می‌شود. این نسخه قادر است اطلاعات را با پهنای باند ۷۲۱ کیلوبیت بر ثانیه منتقل کند. این پهنای باند، پهنای باند استاندارد نسخه‌های متفاوت است. البته دو دستگاه که هر دو به نسخه یکسان بالاتری از بلوتوث مجهزند، از پهنای باند بیشتری استفاده می‌کنند اما اگر نسخه‌ها متفاوت باشد، همه دستگاه‌ها تنها به نسخه Bluetooth v1.2 بازگشت می‌کنند.
  بلوتوث ۳٫۱: 
این نسخه، در واقع یک دگردیسی کوچک بر مبنای استانداردهای اصلی بلوتوث ۳ است که به طور رسمی آن را با نام بلوتوث HS + 3.0 می‌شناسیم. سرعت انتقال داده در آن تا ۲۴ مگابیت در ثانیه می‌رسد. اما اشتباه نکنید، در اینجا بلوتوث فقط برای شناسایی طرف گیرنده مورد استفاده قرار می‌گیرد و انتقال داده با استفاده از وای-فای انجام می‌پذیرد. جدای از سرعت بالاتر نسبت به نسل قبلی، بلوتوث ۳٫۱ دارای یک کانال ارتباطی مطمئن‌تر است که امکان کنترل جریان انتقال داده را فراهم می‌کند که البته می‌توان آن را برای اپلیکیشن‌هایی که برای مبادلات غیرمهم مورد استفاده قرار می‌گیرند و نیاز به جابه‌جایی حجم کوچکی از اطلاعات دارند، غیرفعال کرد.

از منظر مصرف انرژی، بلوتوث ۳٫۱ یک رَویه مصرف انرژی جدید دارد که برای عمل در وضعیت‌های مشخص طراحی شده و مبنای آن، میزان قدرت سیگنال است. برای مثال، وقتی کاربری تلفن خود را داخل جیب راستش می‌گذارد ولی هدست بلوتوث به گوش چپش آویزان است، مصرف انرژی آنتن بلوتوث روی حداکثر می‌رود تا از برقرار ماندن ارتباط بی‌سیم اطمینان حاصل شود.

  بلوتوث ۴٫۰:
این نسخه ویژگی‌های مرسوم نسخه‌های قبلی را در خود دارد، از جمله پروتوکل‌های بلوتوث کلاسیک، بلوتوث سرعت بالا، و بلوتوث کم مصرف. تاریخ پیدایش آن ۳۰ ژوئن ۲۰۱۰ است. در این نسخه دستورالعمل‌های پیشرفته ارتباطات وای-فای همراه با تکنولوژی مرسوم بلوتوث در هم آمیخته‌اند تا کیفیت بهتری را ارائه نمایند که از این جمله می‌توان اشاره کرد به:

مصرف انرژی پایین:

پروتوکل جدید، مصرف انرزی کمی را برای ارتباطات تا بُرد ۵۰ متر را رقم می‌زند. به طور خلاصه، بلوتوث ۴ فقط کسری از انرژی مورد استفاده در استاندارد کلاسیک بلوتوث را مصرف می‌کند آن هم بدون فدا کردن قدرت سیگنال، بلکه از طریق دگرگون شدن طراحی مربوط به دوره (یا چرخه) کاری بلوتوث. این سیستم جدید، برای انتقال داده‌های کوچک طراحی شده و طبیعی است که برای استفاده‌های طولانی مصرف انرژی نیز افزایش پیدا می‌کند.
امنیت بیشتر
سرعت بالاتر
– کیفیت و پایداری بهتر در ارتباطات چند نقطه‌ای

هر زمان صحبت از بلوتوث می‌شود نسل‌های جدیدتر آن قابلیت‌های برتری دارند ولی باید توجه داشت که بروز یافتن این قابلیت‌ها بستگی به وجود تکنولوژی مشابه در دستگاه‌هایی که ارتباط متقابل برقرار می‌کنند دارد

تفاوت بین انواع بلوتوث ها:
 مهم‌ترین تفاوت Bluetooth v2.0 + EDR با نسخه پیشین خود، افزایش پهنای باند است. این نسخه می‌تواند اطلاعات را با سرعت عملی ۲٫۱ مگابیت بر ثانیه منتقل کند. به دلیل کاهش تعداد سیکل‌های مورد نیاز برای انتقال اطلاعات، مصرف انرژی این نسخه نیز کم‌تر است. Bluetooth v2.1 + EDR در سال ۲۰۰۷ به بازار آمد و ایمنی ارتباط را محور ویژگی‌های خود قرار داد. این محصول از SSP استفاده می‌کند. این فناوری به تمام نسخه‌های بعدی بلوتوث نیز به ارث رسیده است. با استفاده از SSP  (کوتاه شده secure simple pairing) دو دستگاه می‌توانند در اصطلاح با هم جفت شوند. جفت شدن دستگاه‌های بلوتوث، برقراری ارتباطات بعدی میان دو دستگاه را تسهیل و تسریع می‌کند. جفت شدن به این معناست که دو دستگاه، یکدیگر را به عنوان دستگاه‌هایی ایمن و قابل اعتماد قبول دارند و حاضرند اطلاعاتی که دستگاه مقابل قصد ارسال آن را دارد، بپذیرند. این اطلاعات می‌تواند یک فایل، Stream موسیقی یا صدا یا حتی بستر انتقال اینترنت باشد.
 Bluetooth v3.0 + HS در سال ۲۰۰۹ معرفی شد و برای اولین بار، فناوری بلوتوث به طور مستقیم از فناوری ۸۰۲٫۱۱ بهره گرفت. نسخه‌هایی از بلوتوث که به HS مجهزند، می‌توانند از بستر امواج ۸۰۲٫۱۱ استفاده کنند و اطلاعات را با سرعت ۲۴ مگابیت بر ثانیه منتقل کنند. در واقع برقراری و تامین نیازمندی‌های امنیتی ارتباط تنها از فناوری بلوتوث استفاده می‌کند و انتقال اطلاعات در بستر ۸۰۲٫۱۱ صورت می‌گیرد. این فناوری از انرژی بیشتری استفاده می‌کند.
Bluetooth v4.0 تنها نسخه‌ای از بلوتوث است که می‌تواند به طور همزمان با تمام نسخه‌های بلوتوث با همان پروتکل ارتباط برقرار کند. علاوه بر این که این نسخه از بلوتوث از BLE نیز بهره می‌گیرد. BLE یا Bluetooth Low Energy در این محصول، مصرف انرژی ارتباطات بلوتوث را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. این فناوری مصرف انرژی بلوتوث را در هنگام زمان خواب به حداقل می‌رساند. به عنوان مثال یک کاربر از یک هدست بلوتوث برای مکالمات استفاده می‌کند. زمانی که خبری از مکالمه نیست، BLE مصرف بلوتوث را به حداقل می‌رساند و به محض برقراری ارتباط، بلوتوث مانند نسخه‌های دیگر انرژی مصرف می‌کند.
در ادامه به معرفی چند نمونه از کالاهای بلوتوث می پردازیم:

بلوتوث ورژن ۴:

بلوتوث ۴ علاوه بر دارا بودن ویژگی های مثبت نسل های قبلی مانند سرعت بالا و کم مصرف بودن، دارای قابلیت منحصر به فردی است که در آن دستورالعمل های پیشرفته ارتباطات wifi همراه با فناوری بلوتوث در هم آمیخته شده است تا کیفیت بهتری را به کاربر ارائه کند.سازگار با تمامی نسخه‌های ویندوز: از جمله ۹۸ ، ۹۸ SE ، ویستا ، ۲۰۰۰ ، XP و ویندوز۷ (Seven) است و ۸پشتیبانی کامل از پروفایل‌های: شبکه ، شماره گیری ، فکس ، دسترسی های شبکه ، گوشی ، دسته پلی است.



 

بلوتوث ورژن ۴:

بلوتوث ورژن ۴  دارای رابط  پورت USB است و سرعت سمبل آن بالاتر از ۳Mbps است .محدوده پشتیبانی برای دریافت و ارسال از ۰ تا ۱۰۰ متر  (البته به صورت تئوری ۱۰۰ متری است و بیشترین فاصله ای که جواب  می دهد ۱۵ متر است  )
وبدون نیاز به نصب درایور و یا سی‌دی راه‌انداز Plug & Play (ویندوز به مانند یک کول‌دیسک بلافاصله دستگاه را شناسایی میکند) پشتیبانی کامل از پروفایل‌هایشبکه ، شماره گیری ، فکس ، دسترسی های شبکه ، گوشی ، دسته پلی می کندو سازگار با تمامی نسخه‌های ویندوز از جمله ۹۸ ، ۹۸ SE ، ویستا ، ۲۰۰۰ ، XP و ویندوز۷ (Seven) و ۸است.

نسخه ۴ علاوه بر دارا بودن ویژگی های مثبت نسل های قبلی مانند سرعت بالا و کم مصرف بودن، دارای قابلیت منحصر به فردی است که در آن دستورالعمل های پیشرفته ارتباطات wifi همراه با فناوری بلوتوث در هم آمیخته شده است تا کیفیت بهتری را به کاربر ارائه کند.



 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *