POE

POE دیدگاه خود را بنویسید

POE:

فناوری توان الکتریکی بر بستر اترنت ( power over ethernet : PoE) به کابل های شبکه اترنت این قابلیت را می‌دهد که بتوانند همانند کابل‌های برق عمل کنند. به‌عنوان‌مثال اگر بخواهید یک دوربین تحت شبکه (وب کم) را در خارج ساختمان نصب و راه‌اندازی نمایید نیازمند PoE هستید.

فناوری PoE سبب می‌شود که کابل‌های اترنت معمولی به‌عنوان سیم‌های برق عمل کنند. در یک شبکه که PoE وجود دارد جریان الکتریکی مستقیم (DC) به همراه ترافیک داده شبکه اترنت از کابل عبور می‌کند. بسیاری از دستگاه‌های PoE از استانداردهای IEEE 802.3af یا ۸۰۲٫۳at پشتیبانی می‌کنند.

فناوری PoE برای استفاده به همراه تجهیزات الکترونیکی قابل‌حمل و بی‌سیم مانند اکسس پوینت‌های وای فای (Aps)، webcam ها)) و تلفن‌های ویپ طراحی شده است. این فناوری اجازه می دهد که تجهیزات شبکه ای بر روی سقف ها یا فضا های دیوار ها که دسترسی به پریز های برق به آسانی امکان پذیر نمی باشد نصب شوند.فناوری دیگری که ارتباطی با PoE ندارد “اترنت بر بستر کابل های برق” است که سبب می شود که خطوط الکتریکی معمولی به عنوان لینک های شبکه اترنت در فواصل طولانی عمل کنند.

کاربردهای PoE:

PoE کاربرد های بسیاری دارد، اما سه حیطه اصلی و کاربردی آن عبارت است از:

  • دوربین های تحت شبکهIP (IP-camera)
  • اکسس پوینت های وایرلس (wifi)
  • تلفن های تحت شبکه (VOIP)

 

مجهز کردن شبکه به استاندارد PoE:

برای مجهز کردن شبکه به سیستم  PoE دو راهکار به شرح زیر وجود دارند

  • سوئیچ شبکه PoE:

سویئچ PoE به سویئچ شبکه ای گفته می شود که به صورت پیش فرض poe injector  درون آن تعبیه شده است. بقیه ی تجهیزات تحت شبکه به صورت معمولی  به سوئیچ متصل می شود و سویئچ مشخص می کند که آیا آنها با PoE  سازگار هستند یا نه، سپس برق مورد نیاز را به صورت اتوماتیک فراهم می کند. سویئچ های PoE میتوانند برای هر وسیله ای مناسب باشند و مورد استفاده قرار گیرند. این سویئچ ها از رده غیر مدیریتی، کم هزینه، با تعداد پورت کم  تا سوئیچ های مدیریتی، رک مونت با تعداد پورتهای بالا قابل استفاده و موجود می باشند.

  • اینجکتورهای پی او ای( PoE injector ): منبع تغذیه ی POE یا به عبارتی POE Injector یک سخت افزارمی باشد که با ورود کابل شبکه به دستگاه ، خروجی آن را به صورت POE صادر می کند. اینجکتور PoE  میتواند برای شبکه های محلی( LANs  )ای که نیازمند به PoE است، استفاده  شود.زمانی PoE injector  بجای سویئچ PoE در شبکه استفاده می شوند که تعداد محدود و معدودی پورت PoE در شبکه لازم باشد . به طور مثال شبکه ای که نیاز به یک یا حد اکثر ۲ عدد پورت PoE  دارد منطقی نیست از سویئچ ۵ یا ۸ پورت PoE استفاده گردد و بهتر آن است از راه کار  PoE injectorاستفاده گردد. اینجکتور های PoE از واحدهای  رک مونت مولتی پورت تا single پورت های کم هزینه موجود هستند

استاندارد های IEEE معروف PoE در شبکه های کامپیوتری شامل دو استاندارد زیر هستند.

  • ۳af:

۱۵٫۴w   و minimum 44 V DC and 350 mA

  • ۳at:

۲۵٫۵ W

۳-   PoE های خارج استاندارد های فوق در ولتاژ های ۵ و ۱۲ و ۲۴ نیز در بازار (جهت بعضی از تجهیزات وایرلس outdoor یا سایر تجهیزات شبکه نیز) وجود دارد.

 


POE


 

PoE   درشبکه های خانگی :
ازآنجاکه به‌طورمعمول بسیاری از خانه‌ها دارای پریزهای برق متعددی هستند و همچنین تعداد نسبتاً کمی نیز سوکت اینترنت دارند و بسیاری از گجت های مصرف کننده از ارتباطات وای فای به جای اترنت استفاده می کنند، لذا کاربردهای PoE برای بسیاری از شبکه های خانگی محدود است. به همین دلیل سازندگان تجهیزات شبکه فناوری PoE را تنها بر روی روتر ها و سوییچ های شبکه ای و تجاری خود قرار می دهند.

در برخی دستگاه ها با استفاده از یک تراشه نسبتاً کوچک و ارزان به نام تزریق کننده PoE می‌توان پشتیبانی از PoE را به ارتباطات اترنت اضافه کرد. این دستگاه ها دارای پورت های اترنت و یک آداپتور برق هستند که سبب می شوند کابل‌های استاندارد اترنت نیز برق‌دار شوند.

 تجهیزات که با PoE :
مقدار توان الکتریکی (برحسب وات) که از طریق بستر اترنت قابل‌دستیابی است محدود است. سطح آستانه توان الکتریکی موردنیاز به‌عنوان منبع PoE و توان کشیده شده به دستگاه‌های کلاینت وابسته است. به‌عنوان‌مثال استاندارد IEEE 802.3af تنها توانی به میزان ۱۲٫۹۵ وات را در یک ارتباط تضمین می‌کند. رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها به دلیل نیاز به توان الکتریکی بیشتر (معمولاً ۱۵ وات یا بیشتر) نمی‌توانند از PoE استفاده کنند اما دستگاه‌های قابل‌حمل مانند وب کم‌ها می‌توانند همان عملکرد را با توان کمتر از ۱۰ وات داشته باشند.

گاهی اوقات شبکه‌های تجاری یک سوییچ PoE را از طریق وب کم‌ها یا سایر دستگاه‌های قابل‌حمل مشابه به کار می‌گیرند.

دوربین های مداربسته با POE :

دوربین مدار بسته POE قابلیت این را دارد تا برق خود را از طریق کابل شبکه تغذیه نماید . البته برق این دوربین های مداربسته الزاما از این روش تامین نمی شود و این قابلیت را به عنوان یک امتیاز نسبت به دوربین های هم رده ی خود دارا می باشند . برای تغذیه ی این نوع از دوربین های مدار بسته هم می توان از NVR POE و هم از سوئیچ شبکه با قابلیت POE استفاده نمود .

NVR POE :

این دستگاه با دارا بودن قابلیت POE برق مورد نیاز دوربین ها را نیز تامین می کند . فقط کافیست کابل شبکه گرفته شده از دوربین را به سوکت POE دستگاه اتصال دهید . البته این روش در زمانی کاربرد دارد که دوربین ها هر کدام یک کابل مستقل داشته و مستقیما به دستگاه NVR وصل شوند در غیر این صورت باید از سوئیچ POE استفاده نمود .

POE Injector :

منبع تغزیه ی POE یا به عبارتی POE Injector یک سخت افزار اضافه شده به دستگاه های NVR می باشد که با ورود کابل شبکه به دستگاه ، خروجی آن را به صورت POE صادر می کند .

نکات استفاده از POE :

۱ – استفاده از این فناوری جهت انتقال برق ممکن است متراژ مطلوب مورد استفاده کابل را کمتر کند .
۲ – دستگاه های NVR POE دارای توان خروجی یکسان هستند که شاید برای دوربین های مدار بسته کافی باشد اما برق دستگاه های دیگر داخل شبکه را نتواند تامین کند .
۳ – بهتر است برای استفاده صحیح از NVR POE هر دوربین را جداگانه به دستگاه وصل کنیم .
۴ – در صورت استفاده از این فناوری بهتر است از کابل های شبکه با کیفیت استفاده کنیم تا افت ولتاژ تاثیری روی کیفیت کار نداشته باشد .
۵ – هزینه تجهیزات POE دار بیشتر از تجهیزات ساده است .
۶ – استفاده از این فناوری پیچیدگی و زمان اجرای پروژه را بسیار کاهش می دهد .

در ادامه به معرفی چند نمونه از کالاهای با فناوری POE می پردازیم:

سوئیچ POE:

سوئیچ شبکه یک دستگاه تحت شبکه است که بخش های شبکه را به هم متصل م کند. سوئیچ PoE یک دستگاه اتصال است که می تواند برق و data را با هم حمل کند و زمانیکه منبع تغذیه برای دستگاهی که نیاز به برق دارد فراهم نباشد، بسیار ارزشمند و گرانبهاست. دوربینهای CCTV متصل به اینترنت و LAN وایرلس بهترین مثال برای این مورد هستند.



 

کابل POE:

POE راهی است که به کمک آن میتوان دوربینها را از طریق کابل اترنت تغدیه کرد و در عین حال از طریق همان کابل آنها را به شبکه متصل نمود. با POE در حالی که یک اتصال دائم و پایدار میان دوربین و شبکه وجود دارد؛ بدون نیاز به کابل کشی اضافه برای برق مورد نیاز دوربین، از همان کابل شبکه استفاده می شود. در صورت استفاده از دوربین های POE، نیاز دارید از سوئیچهایی در شبکه استفاده کنید که این  قابلیت را پشتیبانی کنند و مبتنی بر POE باشند و بتوانند همراه با دیتا، انرژی دستگاههای متصل شده را نیز تأمین کنند.



 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *