پچ کورد

پچ کورد دیدگاه خود را بنویسید

پچ کورد:

«کابل پچ» یا «پچ کورد» یک کابل الکتریکی یا نوری است  که برای متصل کردن یک وسیله الکترونیکی یا نوری به وسیله دیگر به منظور مسیریابی سیگنال مورد استفاده قرار می گیرد.دستگاه هایی از انواع مختلف (مانند سوئیچی که به کامپیوتر متصل می شود، یا سوئیچی که به روتر متصل می شود) با پچ کورد به هم متصل می شوند. پچ کوردها غالبا در رنگ های متنوعی تولید می شوند تا به راحتی از یکدیگر تشخیص داده شوند. خصوصیت دیگری که پچ کوردها دارند این است که کوتاه هستند (از دو متر بیشتر نیستند).

انواع مختلفی از پچ کورد وجود دارد که عبارتند از:

کابل های میکروفون، کابل های هدفون، کانکتورهای XLR، کانکتورهای RCA، کانکتورهای TT، کانکتورهای تلفن TRS و …

پچ کورد با کابل مخصوص کابل کشی ساختاریافته استاندارد در این زمینه تفاوت دارد که پچ کورد برای افزایش انعطاف پذیری تابیده شده است در حالی که کابل استاندارد از مس ساخته شده است.

 به طور کلی می‌توان گفت پچ کوردها به دو دسته مسی و فیبر نوری تقسیم می‌شوند. در ادامه این مطلب جزییات بیشتری در مورد پچ‌کوردهای مسی در اختیار شما قرار می‌دهیم. با ما هراه باشید.

پچ کورد مسی:

 کابل انعطاف‌پذیری است که دو سر آن با سوکت RJ45 سربندی شده است.

پچ کوردها براساس نقش و موقعیت آن‌ها در سیستم کابل‌کشی اسم‌های متفاوتی دارند:

• پچ کوردهایی که برای اتصال زیرسامانه‌های کابل‌کشی به یکدیگر به کار می‌ر‌وند که طول آن‌ها‌ نباید بیشتر از ۵ متر شود

• پچ کوردهای اتصالی تجهیزات به پریز که طول آن‌ها نباد بیشتر از ۲۰ متر شود. این پچ کوردها ثابت نبوده و می‌توانند کاربرد خاصی داشته باشند. طول سیم در ناحیه کاری باید محدود شده و حداقل مقدار ممکن را داشته باشد.

• پچ کوردهای نقاط تجمیع

امکانات پچ کوردهای R&M:

• نگهدارنده انعطاف‌پذیر

• متصل کننده ICD

• تسکین فشار کابل

• خوصیات امنیتی

• ۱۰۰ درصد تست شده

خصوصیات پچ کوردهای R&M:

۱- طراحی زوج کابل‌ها ثبات عملکرد NEXT و RL تضمین می‌کند

۲- سیم‌های دو لایه باعث جدایی هادی‌ها و کاهش NEXT می‌شود.

۳- پچ کوردهای R&M دارای نگهدارنده  فلزی است که دور کابل پیچیده شده است که باعث کم شدن میرایی و قابلیت اطمینان بالاتر می‌شود ولی در سایر سوکت‌های موجود این نگهدارنده به صورت پلاستیگی بوده که باعث فشردگی و افزایش تلفات در کابل می‌شود.

۴- در پچ کوردهای R&M مقاومت در برابر تماس بهتر است و قابلیت اطمینان بیشتری دارد.

۵- همان طور که قبلاً اشاره کردیم پچ کوردهای R&M دارای یک نگدارنده انعطاف پذیر هستند که به کمک این نگدارنده پچ کوردهای RJ45 در صورت خم شدن یا کشیده شدن از سوکت خود جدا نخواهند شد. پچ کوردهای شرکت R&M سوئیس تا ۲ کیلوگرم فشار را تحمل می‌کنند و در صورت انعطاف بیش از حد، تغییر شکل و آسیبی به آن‌ها وارد نخواهد شد.

۶- مواد تشکیل دهنده پچ کوردهای R&M شامل موارد زیر است:

• PVC

• پوشش غیرقابل اشتغال

• پوشش‌هایی که در هنگام سوخت گازهای هالوژن که سمی هستند، از آن‌ها ساطع نمی‌شود.

انواع پچ کورد فیبر نوری:
انواع مختلفی پچ کورد فیبر نوری وجود دارد و می توان آنها را به طور عمده توسط انواع کانکتور و کابل تقسیم بندی نمود.

پچ کوردهای فیبر نوری با انواع مختلف کانکتورها:

پچ کوردهای فیبر نوری را می توان با انواع کانکتورهای فیبر نوری طبقه بندی نمود. به عنوان مثال، پچ کورد LC به این دلیل که دارای کانکتور LC است به این نام خوانده می شود. به همین ترتیب پچ کورد SC، ST، FC، MT-RJ، E2000، MU و MPO / MTP و غیره وجود دارد. یک نوع دیگر دسته بندی که به نوع صیقل دادن فرول کانکتور شده و به سه نوع پچ کورد PC، UPC، APC تقسیم بندی می شود.


کابل شبکه پچ کورد CAT6 (در متراژهای مختلف) مارک KNET

پچ کورد LC : پچ کورد LC با کانکتور LC خاتمه می یابد. LC مخفف کانکتور لوسنت (Lucent) است. کانکتور LC به سبک ساختار فشار و چفت شدن می باشد این نوع دارای بدنه پلاستیکی و فرول با اندازه دقیق ۱٫۲۵mm و با جنس سرامیکی است. پچ کورد نوری نوع LC یک نوع محبوب پچ کورد نوری است که فرم کوچک دارد و باعث کاهش اشغال فضا می شود و این نوع به طور گسترده ای برای نصب و راه اندازی مناطق پرتراکم و کم حجم استفاده می شود. پچ کورد LC از یک فرول ۱٫۲۵ میلی متر استفاده می کند، که به اندازه نصف پچ کورد ST است. این پچ کورد در وضعیت سینگل مود عملکرد بسیار خوبی دارد و مورد علاقه اکثر افراد می باشد و مصرف بالایی دارد. پچکورد  LC با استانداردهای IEC و Telcordia، ANSI / EIA / TIA مطابقت دارد. کانکتور پچ کورد LC هم برای سایز ۱٫۶ mm/2.0mmو همچنین برای سایز ۳٫۰mm استفاده می شود.

پچ کورد SC : پچ کوردی است که با کانکتور SC خاتمه می یابد. کانکتور SC توسط شرکت ژاپنی NTT اختراع شده است. SC مخفف کانکتور مشترک یا کانکتور میدان و یا کانکتور استاندارد است.استفاده از آنها در ارتباطات داده ها و مخابرات فیبر نوری بسیار شایع است. این نوع کانکتور از نوع فشار و کشش بوده و می تواند برای ۱۰۰۰ چرخه اتصال استفاده شود..پچ کورد SC در کانکتور خود دارای قفل می باشد و با این حرکت از طریق فرول سرامیکی یک اتصال تراز و دقیق به وجود می آورد. پچ کورد SC کم هزینه، ساده و همچنین با دوام است که از ویژگی های خاص این کانکتورمی باشد. این نوع ارزان و با صرفه اقتصادی است. پچ کورد SC به طور گسترده ای در شبکه های فیبر نوری استفاده می شود و می تواند با اکسید زیرکونیوم و قاب پلاستیکی همراه باشد.

پچ کورد ST: پچ کورد ST فیبر نوری با کانکتور ST خاتمه یافته است. ST مخفف Straight-Tip و به شکل زیر می باشد. قطر کانکتور ST مانند کانکتور SC فرول ۲٫۵ میلیمتری دارد. این نوع پچ کورد توسط AT & T توسعه داده شده و در دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ بسیار محبوب بوده است. کانکتور ST سرنیزه ای شکل و دارای فرول طولانی فنری برای نگه داشتن فیبر می باشد. این نوع پچ کورد در هر دو نوع مولتی مود و سینگل مود در دسترس است. آداپتورهای سیمپلکس و دوبلکس افقی نصب شده با محفظه فلزی یا پلاستیکی موجود بوده و می تواند به دو دسته دارای آستر از جنس برنز فسفات و یا اکسید زیرکونیوم تقسیم شود. البته ممکن است تمایل افراد به جای استفاده از محفظه پلاستیکی به جنس فلزی بیشتر باشد. پچ کورد فیبر نوری ST دارای نوک صاف و مستقیم است که موجب می شود به راحتی داخل و خارج شود. اگر احساس می کنید دارای اتلاف توان بالایی هستید می توانید آن را دوباره جا بزنید این نوع کانکتور تا ۵۰۰ بار ورود و خروج استاندارد بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه می دهد. پچ کورد فیبرنوری ST از نسل های قدیمی پچ کورد می باشد، اما هنوز به طور گسترده برای شبکه های مولتی مود، از جمله شبکه های محلی برای ساختمان ها و دانشگاه ها استفاده می شود.

پچ کورد FC : پچ کورد فیبر نوری FC دارای کانکتور FC می باشد و نحوه اتصال آن به صورت پیچشی است. FC مخفف کانکتور ثابت می باشد (Fixed Connector). همانند کانکتور SC ، FC نیز توسط کمپانی NTT اختراع شد. پچ کورد FC دارای بدنه فلزی و ساختار پیچشی است. در پچ کورد FC فرول و آستر مورد استفاده در کانکتورها همانند کانکتور SC می باشد. پچ کورد FC در هر دو حالت سینگل مود و مولتی مود قابل دسترسی است. این نوع پچکورد  در محیط با لرزش بالا می تواند به کار برده شود و به صورت پیچشی محکم بسته می شود، اما لازم است قبل از سفت و محکم کردن پچ کورد آن را به صورت تراز و صحیح وارد نمود.

پچ کورد MTRJ: پچ کورد MTRJ با کانکتور MT-RJ اتمام یافته است. MT-RJ مخفف فیش سفارشی انتقال مکانیکی (Mechanical Transfer Registered Jack) است. کانکتور MTRJ توسعه یافته کانکتور MT و RJ است. این نوع پچ کورد دارای محفظه و فرول پلاستیکی است که از ویژگی های خاص آن ارتباط دو کانکشن فیبر نوری می باشد. کانکتور MTRJ با استفاده از فرم فرول MT که توسط NTT تولید شده اقتباس گرفته شده است. هر خانه کانکتور MTRJ دو کر فیبر (دوبلکس) دارا می باشد و شباهت خاصی به کانکتور مسی اترنت RJ45 دارد. اندازه آن نصف کانکتور SC است و در راه حل های فیبر تا به دسکتاپ منجر به کاهش قیمت در هر پورت فیبر می شود. کانکتورهای MTRJ به دو صورت (با دو پین فلزی) نر و (بدون سوزن و پین) ماده موجود است. پچ کورد MTRJ معمولا برای کاربردهای شبکه استفاده می شود. اندازه آن کمی کوچکتر از فیش های تلفن استاندارد می باشد و کار با آن بسیار آسان است.

پچ کورد E2000 : پچ کورد E2000 با کانکتور E2000 خاتمه یافته است. کانکتور E2000 برای محافظت از فرول از گرد و غبار و خش دارای دریچه و دیافراگم فنری شکل می باشد. دریچه و دیافراگم کانکتور هنگامی که کانکتور آزاد است به صورت اتوماتیک بسته می شود این دریچه فنری شکل باعث می شود که آلودگی به داخل وارد نشود یا نور لیزر از کانکتور خارج نشود. هنگامی که به آداپتور متصل می شود دریچه به صورت اتوماتیک باز می شود. با ساختار مشابه کانکتور SC ، کانکتور E2000 کوچکتر است. پچ کورد E2000 یکی از آخرین سبک و طراحی های این نوع کابل است و در عین حال یکی از گران قیمت ترین پچ کوردهای فیبر نوری است.

پچ کورد MU: پچ کورد MU با کانکتور MU خاتمه یافته است. کانکتور MU نیز اختراع کمپانی NTT است. دارای پوشش و محفظه پلاستیکی است و ساختار آن به صورت فشار و کشش (Push & Pull) می باشد. کانکتور MU یک کانکتور کوچک فرمی باشد که ویژگی های یک فرول کانکتور LC با قطر ۱٫۲۵mm دارا می باشد. کانکتور MU همان مکانیسم قفل شدن کانکتور SC را دارد که بر اساس فشار و کشش می باشد. کانکتور فیبر نوری MU اندازه مشابه LC و گاهی اوقات به نام SC کوچک خوانده می شود. کانکتورهای MU در انتقال پیشرفته نوری، تبادل، و سیستم های مشترک و یا نرم افزار با سرعت بالای داده استفاده می شود. اخیرا پچ کورد MU توسعه داده شده است تا در آینده به جای SC استفاده شود.

 

پچ کورد MPO / MTP: پچ کورد MPO با کانکتور MPO خاتمه یافته است. پچ کورد MPO یک پچ کورد ظرفیت بالا با اتصال چند فیبر بر محور ساخت فرول نوع MT است. این یک کانکتور بر اساس عمل فشار-کشش بوده و با استانداردهای IEC 61754-7 و TIA / EIA 604-5A سازگار می باشد و برای پایان مسیر و ترمینه کردن آن و برای کاربردهای با ظرفیت بالا، بسیار باصرفه است. این نوع پچ کورد معمولا در کابل نوع ریبون استفاده می شود و در اسمبلی گنجایش خروجی چند فیبر کاربرد دارد. MPO در هر کانکتور خود چند فیبر را شامل می شود و به این معناست که MPO می تواند چندین کانکشن را با یک کانکتور خود برقرار کند که می تواند این تعداد ۱۲، ۲۴، ۳۶ و … باشد. MTP ورژن آپگریده شده MPO می باشد. کانکتور MTP یک کانکشن ظرفیت بالا بین تجهیزات شبکه در اتاق مخابرات ایجاد می کند و برای این کاربردها مناسب می باشد. این نوع پچ کورد بر مبنای سیستم فشار و کشش چفت می شود به راحتی می توان آن را وارد و خارج نمود.

در ادامه به معرفی یک نوع کابل پچ کورد می پردازیم:

کابل شبکه پچ کورد CAT6 (در متراژهای مختلف) مارک KNET:

کابل شبکه برای اتصال بین سوئیچ شبکه و پچ پنل و همچنین اتصال بین کامپیوتر (کارت شبکه) و پریز شبکه استفاده میشود. یکی از مهمترین قسمتهای شبکه پچ کورد است که میتواند کارایی شبکه را تحت تاثیر قرار دهد . پچ کوردها در طولهای ۳۰ و ۵۰ سانتی ، ۱ ، ۲ ،۳ ،۴ ،۵ ،۱۰ ، ۱۵، ۲۰، ۳۰ ،متری تولید میشوند و در همان کارخانه ۲ سر آن به سوکت RJ45 پانچ می‌شود.پچ کورد ها در رنگهای مختلف و با دو نوع ژاکت LSZH ، PVC ،ساخته می شوند که دومی فاقد هالوژن می باشد و در هنگام آتش سوزی دود سمی تولید نمی کند.



 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *