bnc

تبدیل BNC دیدگاه خود را بنویسید

تبدیل BNC :

BNC مخفف (Bayonet Neil-Concelman or British Naval Connector) است و این کانکتور برای سیگنالهای RF ،کابل های کواسایل (کابل هم‌محور / Coaxial cable) و رشته ای به کار می رود. ما به طور معمول این اتصال دهنده ها را در انتقال کامپوزیت (composite video) بر روی تجهیزات ویدیویی حرفه ای مشاهده می کنیم. مکانیزم قفل بایونت (bayonet) اتصال مقاومی را فراهم می کند و به طور کلی این اتصال قابل اعتماد تر از کانکتور RCA است.

بی ان سی ها در زمینه های متفاوتی از جمله تجهیزات رادیویی، تجهیزات تلویزیونی، تجهیزات آزمایشگاهی، سیگنال های ویدئویی و هم چنین برخی شبکه های کامپیوتری و ورودی های ویدئو پروژکتور به کار برده می شوند.به علاوه این اتصال دهنده ها فیش های متداول برای ارتباط دوربین های مداربسته آنالوگ هستند.

Component یا RGB که در میان روش های آنالوگ بالاترین کیفیت را دارا هستند.سیگنال تصویر را به سه عنصر رنگ ( قرمز، آبی و سبز) تفکیک کرده و بر روی سه کابل منتقل می نمایند. جالب است بدانید که قبل از عرضه پورت VGA پورت RGB در دستگاه‌ها دیده می‌شد که دقیقاً مانند VGA سیگنال‌ها را انتقال می‌داد. در خصوص تفاوت این دو کابل می توان اشاره کرد که RGB از سه کابل مجزای تک رشته‌ای جهت انتقال داده‌ها بهره می‌برد در حالی که VGA تنها به یک کابل ۱۵ رشته‌ای نیاز دارد. همین امر در کنار عوامل دیگر موجب شد تا کم‌کم VGA جای پورت‌های RGB را در بازار بگیرد و هنوز بعضی از افراد این کابل را به RGB بشناسند.

 ویژگی های BNC:

  • اتصالات BNC یک سیگنال آنالوگ به نام RGBHV (قرمز، سبز، آبی، افقی، عمودی) را در مجموعه ای از ۵ اتصال انتقال می دهند.
  • این یک اتصال با کیفیت بالا است که می تواند در مسافت های طولانی استفاده شود.
  • اتصال BNC بر روی پروژکتورهای گران قیمت تر که عمدتا برای کاربردهای تجاری استفاده می شود وجود دارد.

تبدیل نری BNC به مادگی AV


تفاوت کابل BNC با کابل کامپوزیت RCA:

یک کابل BNC در واقع شکل دیگری از کابل کامپوزیت RCA است. انتهای کابل BNC نسبت به یک کابل RCA، متفاوت است. اما با یک آداپتور ساده می توان انتهای آن را مانند انتهای کابل RCA تغییر داد. حرفه ای ترین تجهیزات ویدئویی به جای یک جک RCA داری یک جک BNC می باشند. اتصال فیزیکی آن امن تر است، به دلیل این که کابل های BNC در محل خود پیچ و قفل می شوند
دو مدل از این تبدیل BNC در فروشگاه دیجیکو  ارائه شده است که معرفی میکنیم:

تبدیل BNC ماده به AV نری:

کابل های دوربین مداربسته یا همان RG59  با سوکت BNC به دوربین و دستگاه DVR ویا NVR  متصل میگردد. از اینرو اگر بخواهیم دوربین را به تلویزیون های قدیمی سونی و یا پارس گراندیک و ….. متصل نماییم باید از تبدیل AV به BNCاستفاده نماییم. بدین گونه که این تبدیل با اتصال به سر BNC کابل دوربین به فیش AVI  تبدیل شده و میتوانیم این فیش را به پورت زرد رنگ تلویزیون وصل نماییم و تصویر دوربین را بر روی تلویزیون ببینیم.


تبدیل نری av به مادگی bnc


 

تبدیل BNC نری به AV ماده:

فیش BNC گونه‌ای از سوکت است که دو درگاه پورت گوناگون را به یکدیگر وصل می‌کند و در مدل‌هایی مانند کوئیک، BNC پیچی و BNC پرسی ارائه می‌گردد. یکی از کاربردهای فیش‌های بی‌ان‌سی افزون بر کارایی های دیگر در ابزراهای رادیویی، آزمایشگاهی، ویدیویی و شماری از شبکه‌های رایانه‌ای، استفاده در دوربین‌های مداربسته آنالوگ است. فیش BNC در دو نوع نری و مادگی موجود است و برای دریافت تصاویر VIDEO از دوربین‌های مداربسته به‌کار می‌رود. از فیش نری BNC برای اتصال به مادگی BNC موجود در پشت دستگاه بهره برده می‌شود. در واقع شاید برخی فیش BNC را به نام فیش دوربین مداربسته بشناسند.



راهنمای سیم کشی و اتصال BNC برای کابل کواکسیالRG59 PRIME  :

1- کابل کواکسیالRG59 PRIME  را به اندازه دلخواه از حلقه جدا کرده و برش دهید.

2- مطابق تصویر هر دو سر کابل کواکس را به BNC مصلح کرده و یک سر آن را به دوربین و سر دیگر را به دستگاه ذخیره متصل کنید.

در زیر چند روش در انواع مختلف BNC نمایش داده شده است:


bnc


الف) ابتدا مقداری از روکش کابل و شیلد محافظ را برش دهید تا به اندازه­ی 1.2 انیچ از مغزی سیم بدون محافظ باشد (تصویر 1).

ب) سپس مقدار بیشتری از روکش را جدا کنید تا به اندازه­ی 0.2 انیچ دارای شیلد محافظ باشد. دقت کنید که رشته های شیلد محافظ  کامل از مغزی سیم جدا شده باشند (تصویر 2)

ج) اکنون سیم بدون محافظ را کاملا وارد کرده و درون ورودی BNC می پیچیم. دقت کنید که از استحکام اتصال BNC کاملا مطمئن شوید (تصویر 3).

دومین نوع از BNC نوع پرسی آن است که در زیر به وضوح نحوه صحیح اتصال آن با کابل را می بینید:


 bnc


1-ابتدا حلقه همراه BNC  را درون کابل می بریم.

2-روکش کابل را به میزان 19 میلی متر لخت کنید و به نسبت اندازه ها به برش مقاطع مختلف کابل اقدام نمایید.

 مقدار 10 میلی متر از مغزی کابل بدون شیلد شده که از این مقدار 3.5 میلیمتر از مغزی کابل کاملا لخت شده و 6.5 میلی متر از آن با روکش است و مقدار 9 میلی متر شیلد دار است.

3- در این مرحله سوزن مغزی BNC را وارد نمایید و شیلد ها را جهت ورود بدنه اصلی BNC   آماده نمایید.

BNC را در جای خود قرار داده و حلقه BNC را بر روی شیلد کشیده از نبود هر گونه فاصله و اتصال میان مغزی و شیلد مطمئن شوید.

اکنون با استفاده از انبر پرس اقدام به محکم نمودن BNC بر روی کابل نمایید.

3- به سمت دوربین رفته و در صورت استفاده از آداپتور تکی برای دوربین ها، نسبت به اتصال سیم برق به ورودی آنها مطمئن شوید و به راحتی نسبت به اتصال نرگی قسمت آداپتور با مادگی برق دوربین اقدام نمایید.

4- در صورت استفاده از آداپتور مرکزی سر رشته مثبت و منفی را داخل مادگی  ترمینال قرار دهید. دقت کنید که وردی و خروجی  سیم­های برقرا جابجا وارد نکنید. هنگامیکه از اتصال سیم ها اطمینان حاصل کردید،  با استفاده از یک پیچ گوشتی کوچک، پیچ های قرار گرفته روی سیم ها در ترمینال را محکم کنید. در آخر، دوربین را با استفاده از یک نرگی برق مجزا که به طرف دیگر ترمینال متصل است به برق متصل نمایید.

5- اکنون به سمت DVR بروید و با اتصال BNC مشابه سمت دوربین و همچنین نصب دوشاخه برق برای سیم برق در روش آداپتور تکی برای هر دوربین اقدام نمایید.

توجه

در صورتیکه می‌خواهید دوربین یا دوربین های خود را به منبع تغذیه (آداپتور) مرکزی متصل کنید، لازم است سیم‌ها را مستقیم به بخش (+V) یا (-V) در جعبه برق وصل کنید.

نکته: سیم قرمز همیشه مثبت و سیم سیاه همیشه منفی است.

در حالتی که منبع تغذیه تک دوربین در اختیار دارید، نره گی سیم برق را به دوشاخه وصل کنید، سپس منبع تغذیه دوربین را به انتهای دیگر مفصل متصل کنید.

8- در این مرحله برگردید و صحت مراحل قبل را چک کنید.

آموزش زدن فیش BNC به روش لحیمی:

1- ابتدا فیش را باز کنید.

2- کابل را به اندازه هایی که گفته شد، لخت کنید و از داخل درب فیش رد کنید.

3- گیره فیش را باز کنید و شیلد لخت شده کابل را به صورت کامل زیر گیره فیش قرار دهید.

4- پیچ فلزی فیش را باز کنید و مغزی فیش را داخل قسمت پیچ قرار دهید و کامل سفت کنید.

5- گیره فیش را دوباره به حالت اول بازگردانید و محکم کنید.

6- برای اینکه بدنه با مغزی اتصال پیدا نکند، قسمت پیچ را با چسب یا عایق خود فیش کامل بپوشانید.

7-در مرحله آخر درب فیش را ببندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *