کپچر دیدگاه خود را بنویسید

انواع کارتها:

۱) کارت کپچر (Capture Card) 2)
۲)کارت تلویزیون (TV Tuner Card) 3)
۳)کارت ویرایش (Edition Card)

کارت Capture :

این نوع کارت برای تبدیل سخت افزاری فیلم به صورت VCD یا در مدلهای پیشرفته تر DVD و باز پیشرفته تر به صورت MPEG4(DivX) می باشد . از آتجایی که این تبدیل سخت افزاری و توسط محاسبات یک چیپست مجزا بر روی کارت انجام می شود کیفیت فیلم به دست آمده بسیار بالا می باشد. قیمت این نوع کارت در بازار از ۵۰ هزار تومان با قابلیت تولید فقط VCD شروع می شود و تا ۳۰۰ هزار تومان با قابلیت تولید MPEG4 می باشد. از لحاظ نرم افزار نیز معمولا با نرم افزار خاص تولید شرکت سازنده کار میکنند. از این نوع کاتها در رده تولید VCD می توان به VCD Producer Pro و Snaazi VCD Creator و در رده تولید DVD به Snazzi III و Pinnacle Studio AV/DV اشاره کرد.

کارت TV:

این سری کارتها به هدف کشاندن تصاویر تلویزیونی به داخل کامپیوتر ساخته شده است.. یعنی کامپیوتر به یک تلویزیون و حتی رادیو تبدیل شود و تصاویر با کیفیت معمولی قابل ضبط باشند. این کارتها هم کار Capture را انجام می دهند ولی چون به صورت نرم افزاری است کیفیت فیلم ضبط شده خیلی رضایت بخش نمی باشد. این کارتها معمولا با یک کنترل از راه دور عرضه شده و علاوه بر فرمتهای VCD(MPEG-1) و DVD(MPEG-2) و MPEG4(DivX) گاها فرمت AVI نیز تولید می کنند. نرم افزار این کارتها بستگی به شرکت سازنده دارد مثلا کارتهای TV شرکت MSI (به نام (TV Anywhereبا نرم افزار Power VCR کار میکنند و فقط همان ورژن خاص. و ظاهرا بهترین مدل این نوع کارت مدل FM/TV متعلق به شرکت ASUS می باشد.قیمت این نوع کارتها بین ۳۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

کارت Edit :

این نوع کارتها مخصوص ویرایش سخت افزاری فیلم می باشند یعنی ویرایش بلادرنگ(Real Time) و سریع یک فیلم. که قیمتهای بسیار بالایی دارند و از ۴۰۰ هزار تومان شروع و تا ۲ یا ۳ میلیون نیز وجود دارند. این کارتها کار Capture را نیز با بهترین کیفیت انجام می دهند ولی Tuner ندارند. این کارتها معمولا با برنامه Adobe Premiere کار می کنند و برای Capture از این نرم افزار استفاده می کنند. نرم افزارهای عمومی و حرفه ای ویرایش فیلم معمولا این کارتها را می شناسند و از امکانات ویرایش Real Time آنها استفاده میکنند. مثلا نرم افزار Ulead Video Studio از این قبیل است. البته شرکت سازنده این کارتها معمولا نرم افزار پیشنهادی خود را برای کار با این کارت معرفی می کند. از جمله این کارتها میتوان به Pinnacle Liquid edition و Canopus DvStorm 2 اشاره کردکه اولی قیمتی حدود ۹۰۰ هزار تومان و دومی ۱،۴۶۰،۰۰۰ می باشد. در کل اگر بخواهید فیلم ها رو با کیفیت عالی به VCD و DVD تبدیل کنید باید از کارتهای مخصوص این کار استفاده کنید

کارت کپچر چیست؟

کارت کپچر که با نام هایی مانند ویدیو کپچر یا  Video Capture Card هم نامیده می شود، به سخت افزاری گفته می شود که به کامپیوتر یا لپتاپ متصل شده و توسط آن می توانید سیگنال ویدیویی خروجی از دستگاه پخش مانند دوربین ، دستگاه پخش DVD و … را به فرمت دیجیتال تبدیل کند. این سخت افزار در مدل های مختلف با کارایی ها و ورودی-خروجی های مختلف تولید می شوند. از این سخت افزار علاوه بر تبدیل فیلمها و تصاویر ویدیویی، برای پردازش تصاویر دستگاه های پزشکی ، صنعتی ، رباتیک و … هم استفاده می شود. همچنین یکی از مصارف پرکاربرد امروزی کارت کپچر، استفاده برای پخش تصاویر تحت شبکه یا همه ویدئو استریمینگ و لایو استریم می باشد. در ادامه به بررسی دقیق تر این سخت افزار و کاربردهای آن می پردازیم.

انواع کارت کپچر:

با توجه به پیشرفت سخت افزار و نرم افزارهای ویدیویی ، کارت های کپچر هم پیشرفت چشمگیری داشته اند و مانند گذشته محدودیت های سخت افزاری و نرم افزاری ندارند. با ورودی تصاویر HD به بازار و همه گیر شدن آن و همچنین گسترش نرم افزارهای ویدئویی و استریمینگ و پردازش تصویر ، تنوع سخت افزارهای سازگار با آن ها هم بسیار زیاد شده اند. عموما کارت های کپچر در مدل های اینترنال ( داخلی ) و اکسترنال ( خارجی ) تولید می شوند. البته یک سری از آن ها هم بصورت مستقل و بدون نیاز به کامپیوتر که می باشند که مدل های قدیمی آن ها همان دی وی دی رکوردر و مدل های جدید آن دیسک رکوردر و هارد رکوردر می باشند.

انواع کارت کپچر اکسترنال ، کارت کپچر اینترنال و دیسک رکوردر:

این کارت های اینترنال و اکسترنال و حتی مستقل هم در مدل های آنالوگ ، دیجیتال و یا ترکیبی از هرو تولید می شوند. کپچر های آنالوگ عموما دارای ورودی تصویر Composite و S-Video و بعضا Component می باشند که البته پورت Composite مورد استفاده بیشتری نسبت به دو پورت تصویری دیگر دارد. برای دریافت صدا از دو حالت استفاده می کنند : یکی استفاده از ورودی Line-in کارت صدا و دیگری استفاده از ورودی مستقیم صدای استریوی RCA . استفاده از Line-in در کارت های قدیمی و اینترنال مورد استفاده قرار میگرفت که به دلیل افت کیفیت صدا و به هم خوردن همزمانی یا همان سینک صدا و تصویر، این روش منسوخ شده است.

کپچرهای دیجیتال بستگی به مدلشان دارای ورودی فایروایر یا همان ۱۳۹۴ ، ورودی HDMI ، ورودی HD-SDI و یا هردو پورت HDMI و SDI می باشند. کارت های ۱۳۹۴ ( که با نام های کارت فایروایر یا DV یا IEEE1394 یا iLink هم شناخته می شوند) اروزه به صورت مستقل و بدون ترکیب با پروت آنالوگ یا دیجیتال دیگری ، به عنوان یک کارت کپچر فقط برای ورودی ۱۳۹۴ استفاده می شوند. این کارت ها در گذشته با پورت های آنالوگ در کنار هم یک کارت کپچر کامل مانند کارت کپچر پیناکل MovieBox Studio 510 را تشکیل می دادند. ( تولید این کارت ها سالهاست که متوقف شده است) اما به مرور زمان به دلیل منسوخ شدن این پورت و جایگزینی HDMI و SDI بجای آن، رفته رفته به صورت مستقل در یک کارت استفاده می شود. کارت ۱۳۹۴ با چیپ های مخلف NEC ، VIA ، Agere و Texas Instrument و با سرعت های ۴۰۰ و ۸۰۰ تولید می شوند.  از ۱۳۹۴ فقط برای کپچر استفاده نمی شود و از آن برای اتصال دستگاه های صنعتی ، اسکنرهای حرفه ای و البته کارت های صدای استودیویی هم استفاده می شود.

اما جدید ترین نسل کارت های کپچر، سخت افزارهای با ورودی HDMI و SDI می باشند. این کارت ها که با نام کارت کپچر HD هم شناخته می شوند،  دارای ورودی HDMI یا SDI و یا هردو می باشند که قابلیت کپچر تصاویر با رزولوشن های بالا را دارند. کارت های HD با توجه به مدلشان قابلیت کپچر تصاویر تا رزولوشن های Full HD ، ۲K ، ۴K و حتی ۸K را هم دارند. کارت های با ورودی HD-SDI در مدل های مختلف ۳G-SDI ، ۶G-SDI و ۱۲G-SDI تولید می شوند که هر کدام قابلیت های خود را دارند، اما مدل های ۳G-SDI و ۶G-SDI رایج ترین و پرکاربردترین آن می باشند. بعضی از این کارت ها علاوه بر ورودی دیجیتال HDMI یا SDI دارای ورودی های آنالوگ هم می باشند که یک کارت کپچر کامل و اصطلاحا فول پورت را تشکیل می دهند.

 کاربردهای یک کارت کپچر چیست؟

از کارتهای کپچر استفاده های گوناگونی می شود. شاید اصلی ترین استفاده آن برای تبدیل فیلمهای ویدئویی قدیمی مانند فیلمهای VHS و فیلم های دوربین ها و و یا کپچر تصاویر از میکسر-سوئیچرها و منابع دیگر ویدیویی باشد. اما امروزه از این کارت ها علاوه بر تبدیل فیلم ها و تصاویر ویدئویی ، برای کپچر بازی ها یا همان گیم کپچر (Game Capture  ) ، مانیتورینگ ، پردازش تصویر و ویدئو استریمینگ هم استفاده می شود. بیایید کمی دقیق تر اینها را بررسی کنیم.

کپچر تصاویر ویدیویی :

اگر میخواهید فیلم های قدیمی تان را به صورت فایل دیجیتال یا DVD آرشیو کنید، اگر میخواهید فیلم های دوربینتان را ضبط و تدوین کنید ، اگر میخواهید در یک همایش یا کنفرانس، تصاویر خروجی از میکسر را ضبط کنید و هزاران اگر میخواهید دیگر که همگی نیازمند یک سخت افزار برای ضبط تصاویر ویدئویی مباشند، قطعا شما باید یک کارت کپچر متناسب با نیازتان داشته باشید. البته امروزه با توجه به ضبط تصاویر دوربین ها بر روی حافظه های SD ، استفاده از سخت افزار کپچر کمتر شده اما باز هم با این حال در بسیاری موارد برای ضبط تصاویر به کارت کپچر نیاز خواهید داشت.


 

 


 

گیم کپچر :

گیمرهای حرفه ای صحنه های بازی خود را ضبط کرده و آنها را در اینترنت برای سایر دوستان و گیمرهای دیگر به اشتراک می گذارند. اگر شما هم یک گیمر هستید و می خواهید تصاویر صحنه های بازی های خود را از کامپیوتر ، لپتاپ و کنسول خود ضبط کنید، شما هم به یک کارت کپچر و یا رکوردر متناسب با کنسول خود نیازمندید. فقط باید به این نکته توجه داشته باشید که کنسول های جدید با خروجی HDMI ، قابلیت اتصال به هر کارت کپچری ندارند ، بنابراین باید از سخت افزاری استفاده کنید که با مشخصات خروجی تصویر کنسول بازی شما همخوانی داشته و توانایی نمایش و ضبط صحنه های بازی را داشته باشد.


 


پردازش تصویر :

کاربرانی که نیاز دارند تا تصاویر دوربین های صنعتی ، پزشکی ، رباتیک و امثال آن را تحت نرم افزار مورد نظرشان پردازش کنند ، نیاز به سخت افزاری دارند تا تصاویر را به کامپیوتر یا لپتاپ خود منتقل کرده و تحت نرم افزار مربوطه پردازش کنند. در قسمت پردازش تصویر حتما باید از کارت کپچری استفاده کرد که با نرم افزار مورد نظر سازگار یا اصطلاحا Compatible باشد. چرا که به دلیل پشتیبانی نرم افزاری و درایور کپچرها، امکان عدم پشتیبانی نرم افزار از سخت افزار کپچر وجود دارد. بنابراین در این قسمت باید با مراجعه به سایت نرم افزار و سخت افزار مورد نظر از سخت افزار کپچر متناسب با آن ها استفاده کنید.

ویدئو استریمینگ و لایو استریم : 

یکی از کاربردی ترین و رایح ترین استفاده های امروزه از کارت کپچر ، پخش تصاویر در شبکه یا همان ویدئو استریمینگ ( Video Streaming ) و لایو استریم می باشد. اگر نیاز دارید تا تصاویر ویدیویی کلاس های آموزشی ، همایش ها ، سمینارها ، برنامه های تلویزیونی ، بازی های رایانه ای و … تحت شبکه در اختیار عموم یا فرد و افراد خاصی بگذارید ، نیاز به یک سخت افزار به نام کپچر خواهید داشت تا تصاویر را تحت شبکه و نرم افزار مورد نظرتان به اشتراک بگذارید. در این قسمت هم مانند پردازش تصویر حتما باید از سخت افزار متناسب با نرم افزارتان استفاده کنید. چرا که به دلایل گستردگی نرم افزار های استریمینگ، انتخاب سخت افزار متناسب و سازگار با نرم افزار مهم می باشد.

در ادامه به معرفی چند نمونه کارت کپچر می پردازیم:

کپچر اکسترنال با پشتیبانی از MAC مارک فرانت:

کپچر اکسترنال فرانت مناسب برای ویندوز و مک.



 

کپچر حرفه ای با ورودی HDMI مدل EZCAP 280:

کارت کپچر اکسترنال بدون نیاز به کامپیوتر.



 

کارت PCI EXPRESS 1394 اینترنال چیپست TEXAS با سرعت ۸۰۰ Mbps:

کارت PCI EXPRESS 1394  چیپ TEXAS با سرعت ۸۰۰ مناسب برای تبدیل VHS به VCD  میباشد.



 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *