USB 3.0:
سرعت USB 3.0 تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از USB 2.0 است، که یک ارتقاء فوق العاده و یک راه عالی برای کاهش زمان انتقال دیتا به شمار می آید. لوازم جانبی USB 3.0 زیاد هستند که قیمت مناسبی نیز دارند، از جمله هارد اکسترنال، Blu-ray اکسترنال و دستگاههای دیگر. متاسفانه کامپیوترهای نسبتا قدیمیتر پورت USB 3.0 ندارند و کاربران فقط قادر به استفاده از USB 2.0 هستند. اما راهی مناسب و مقرون به صرفه برای اضافه کردن و نصب USB3.0 به این سیستمها وجود دارد.
USB 1.0 در سال ۱۹۹۶ معرفی شد و از لحاظ تئوری قادر به انتقال دیتا با سرعت حداکثر ۱٫۵Mbit/s بود. نسخه بعدی که USB 1.1 نام داشت، در سال ۱۹۹۸ معرفی شد و از نظر تئوری قادر به انتقال اطلاعات با سرعت حداکثر ۱۲Mbit/s بود. USB 2.0 در سال ۲۰۰۰ معرفی شد که از لحاظ نظری ۴۰ برابر سریعتر و دارای سرعت ۴۸۰Mbit/s بود.
USB 3.0 از لحاظ سرعت ۱۰ برابر سریعتر از USB 2.0 و از نظر تئوری قادر به انتقال دیتا با سرعت حداکثر ۵Gbit/s است. USB 3.0 با لوازم جانبی USB 2.0 نیز سازگار است و دستگاههای USB 2.0 به خوبی روی پورت USB 3.0 کار میکنند. همچنین از وسایل USB 3.0 میتوان روی پورت USB 2.0 به خوبی استفاده کرد. اگر چه میتوان از لوازم جانبی USB 2.0 روی USB 3.0 و از لوازم جانبی USB 3.0 روی USB 2.0 استفاده کرد، اما سرعت انتقال در هر صورت به میزان USB 2.0 خواهد بود. سرعت واقعی ۵Gbit/s زمانی به دست میآید که لوازم جانبی USB 3.0 با یک کابل USB 3.0 به پورت USB 3.0 متصل شوند.
همانند USB 2.0، پورت USB 3.0 نیز Powered است، به این معنی که شما میتوانید برخی از لوازم خارجی را به آن وصل کرده و بدون نیاز به اتصال آنها به آداپتور برق خارجی، از آنها استفاده کنید. همچنین USB 3.0 قدرت بیشتری را نسبت به USB 2.0 عرضه میکند. بدین وسیله شما میتوانید دستگاههایی نظیر اسمارت فونها و MP3 Player را سریعتر شارژ کرده و همچنین به وسیلهی هاب USB 3.0 دستگاههای بیشتری را با سرعت بالا استفاده کرده و شارژ کنید. پس همراه با سرعت انتقال دیتای بیشتر، قدرت و توان بیشتری را نیز برای دستگاههای خود نظیر هارد اکسترنال در اختیار خواهید داشت که مزیت برتری نسبت به درایوهای اکسترنال eSATA که به برق متصل نیستند، دارند.
USB 3.0 توان خروجی را تا ۹۰۰ میلی آمپر افزایش داده که برای مصرف چند دستگاه کافی بوده و همچنین بیشتر از نیاز هر دستگاه به تنهایی است.
کارت USB 3.0 اوریکو ۷ پورت:
کارت USB 3.0 اینترنال اوریکو دارای ۷ پورت درگاه USB 3.0 است. از آنجاییکه سرعت انتقال اطلاعات کارت USB 3.0 حدود ۱۰ برابر سریعتر از USB 2.0 است، این ویژگی برای کاربرانی که به انتقال سریع اطلاعات نیاز دارند، مطلوب است. سرعت انتقال اطلاعات در هاب اینترنال USB3.0 تا ۵ گیگابیت بر ثانیه هم میرسد.
برای استفاده از این کارت اینترنال USB 3.0 باید کارت USB 3.0 را به اسلات PCI-E وصل کنید.
نصب USB 3.0 روی کامپیوتر:
اگر کامپیوتر شما فاقد پورت USB 3.0 بوده و خیلی هم قدیمی نیست، شانس استفاده از USB 3.0 دارید. برای نصب USB3 فقط کافیست کامپیوتر شما دارای یک جای خالی کارت PCI Express باشد. سپس با اضافه کردن کارت USB3 از طریق اسلات PCI-Ex به مادربرد خود میتوانید به راحتی از سرعت بالای USB 3.0 استفاده کنید.
نصب USB3.0 روی لپ تاپ:
اگر لپ تاپ شما نیز فاقد پورت USB 3.0 است، برای نصب USB3 روی آن، در صورتی که دارای درگاه Express Card باشد، میتوانید از Express Card هایی که به همین منظور طراحی شدهاند استفاده کنید. Express Card یک درگاه گسترش با پهنای باند بالاست که روی برخی از لپ تاپها و اکثر لپ تاپهای صنعتی یافت میشود. اگر لپ تاپ شما خیلی قدیمی و دارای PC Card (که PCMCIA هم نامیده میشود) یا اسلات Cardbus است، نمیتوانید از آخرین لوازم جانبی Express Card استفاده کنید.
در واقع دو نوع اسلات ExpressCard وجود دارد. اسلات ExpressCard/34 و لوازم جانبی با عرض ۳۴ میلی متر، و ExpressCard/54 و لوازم جانبی با عرض ۵۴ میلی متر. اسلات ۳۴ میلی متری فقط از کارتهای ۳۴ میلی متری پشتیبانی میکند، در حالی که اسلات ۵۴ میلی متری هم از کارت های ۵۴ میلی متری و هم از کارتهای ۳۴ میلی متری پشتیبانی میکند. در هر صورت، تمامی کارتهای USB 3.0 لپ تاپ ExpressCard دارای عرض ۳۴ میلی متری هستند، بنابراین اگر لپ تاپ شما دارای هرگونه اسلات ExpressCard ای هست، میتوانید یکی از کارتهای USB 3.0 اکسپرس لپ تاپ را استفاده کنید.
بهتر است کارت اکسپرس را زمانی که نوت بوک خاموش است وارد اسلات کنید. بعد از روشن کردن لپ تاپ، اکسپرس کارت شناسایی شده و درایور آن به صورت خودکار نصب میشود یا ممکن است نیاز به نصب درایور از روی سی دی داخل پکیج کارت باشد. بعد از نصب شما میتوانید از سرعت بالای USB 3.0 روی لپ تاپ خود استفاده کنید.