هدفون دیدگاه خود را بنویسید

هدفون:

هدفون (به انگلیسی: Headphone) یا دوگوشی، از دو بلندگوی کوچک که بر روی گوش کاربر قرار می‌گیرد تشکیل شده‌است و از طرفی به یک مولد صوت مثلاً تقویت‌کننده صدا،رادیو یا پخش کننده دیسک فشرده متصل می‌شود. نام‌های دیگری که برای این وسیله استفاده می‌شود stereophones و هدست است یا به انواعی که درون گوش قرار می‌گیرند ایرفون earphones نیز اطلاق می‌شود. در مخابرات به مجموع هدفون و میکروفون که مثلاً در تلفن برای یک ارتباط دوطرفه استفاده می‌شوند، هدست (به انگیسی: Headset) گفته می‌شود

بسیاری از ما در مکالمات روزانه، اسامی همچون هدست، هدفون، هندزفری، ایرفون و غیره را می‌شنویم بدون اینکه دقیقاً به تفاوت‌های آن‌ها واقف باشیم. در اینجا جهت آشنایی بیش‌تر و دقیق‌تر،به طورکامل برای شماشرح داده می شود

الف) هدفون (Headphone):

 هدفون وسیله‌ای است که دارای دو بلندگوی کوچک (گوشی) برای شنیدن صدا در نزدیک ترین فاصله به گوش بوده و در واقع برای جلوگیری از انتشار و شنیده‌شدن صدا در محیط، طراحی شده‌است. هدفون‌ها در شنیدن صدای بسیاری از وسایلی که امکان پخش صوت دارند، نظیر کامپیوترهای خانگی (PC)، پخش سی‌دی (CD Player)، پخش دی‌وی‌دی (DVD Player)، گجت‌های بازی (Game Gadjets)، پخش ام‌پی‌تری (MP3 Player)، پخش ام‌پی‌فور (MP4 Player)، لپ‌تاپ (LapTop)، تبلت (Tablet)، تلفن همراه یا موبایل (Mobile)، و  غیره کاربرد دارند.


هدفون


 

هدفون از نظر نوع ارتباط بر دو نوع است:

۱-هدفون بی‌سیم (Wireless Headphone):

که معمولاً بر مبنای امواج رادیویی، بلوتوث یا دیگر شیوه‌های ارتباط از راه دور ساخته می‌شوند.سه نوع اصلی هدفون بی سیم وجود دارد که می توان آن ها را در دو دسته جای دادآن هایی که به یک فرستنده جدا نیاز دارند و آن هایی که ندارند.
در مورد اولی هدفون های مادون قرمز و فرکانس رادیویی وجود دارند. البته مادون قرمز اندکی قدیمی شده است، اما هدفون هایی که از آن استفاده می کنند هنوز هم توسط شرکت هایی مثل Sennheiser تولید می شوند. مادون قرمز بیشتر برای تلویزیون استفاده می شود، اما به یک خط  بدون مانع بین هدفون و فرستنده نیاز دارد، که به معنای محدودیت در فاصله و زاویه ای است که می توان از آن استفاده کرد.فرکانس رادیویی قوی تر است. هدفون های بی سیمی که از فرکانس رادیویی استفاده می کنند  می توانند در محدوده تا ۵۰ متری کار کنند، و سیگنال های آن ها از دیوار نیز می گذرد، که باعث می شود بتوان علاوه بر تلویزیون از آن برای استریو خانگی نیز استفاده کرد. البته تداخلات یک مشکل بزرگ است: با افزایش فاصله و دیگر دستگاه های بی سیمی که از همان محدوده فرکانس استفاده می کنند ( معمولا بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ مگاهرتز) تداخلات بیشتر می شوند. مادون قرمز نیز مانند بلوتوث از این مساله در امان نیست.
اگر هدفونی بدون فرستنده می خواهید بلوتوث بهترین گزینه برای شماست. البته این هدفون ها به تکنولوژی بلوتوث نیاز دارند که گوشی ها،لپ تاپ ها،کنسول های بازی و تلویزیون های مدرن آن را پشتیبانی می کنند. بلوتوث محدوده ی حدود ۱۰ متری دارد.

نمونه از هدست بی سیم را معرفی میکنیم:

هدفون بلوتوث زیلوت B20:

هدفون زیلوت مدل B20 محصولی از کارخانه تایوان  از این برند است که با کیفیت‌ صدایی بسیار شفاف و واضح تولید شده است. هدفون زیلوت B20 از طریق فناوری بلوتوث به تلفن‌همراه یا پخش‌کننده صوتی شما متصل می‌شود و به کمک آن می‌توان بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران به موسیقی مورد علاقه خود گوش داد. اگر تلفن‌همراه یا پخش‌کننده صوتی شما از فناوری بلوتوث پشتیبانی نمی‌کند، جای هیچگونه نگرانی نیست. هدفون B20 از طریق جک ۳٫۵ میلی‌متری و یا AUX  هم می‌تواند به تلفن‌همراه یا پخش‌کننده صوتی شما متصل می‌شود. پوشش روی گوشی این محصول بسیار نرم است که باعث می‌شود هنگام استفاده بلندمدت از آن احساس خستگی به کاربر دست ندهد. هدفون B20 از محدوده عملکردی تا ۱۰ متربهره می‌برد.  هدفون B20 انرژی خود را از یک باتری داخلی لیتیوم تامین می‌کند. بر روی این محصول کلیدهای کنترل موسیقی به چشم می‌خورد که به کمک آن می‌توان اقدام به کم یا زیاد کردن میزان صدای هدفون کرد. هدفون B20 از یک میکروفن برای برقراری تماس‌های تلفنی هنگام اتصال به تلفن همراه بهره می‌برد.



 

۲-هدفون باسیم (Wired Headphone):

که هر یک ممکن است نوع فیش رابطی که دارد، با انواع دیگر متفاوت باشد و هنگام خرید باید بسته به درگاه صوتی دستگاه مورد استفاده، نوع مناسب آن را انتخاب کرد نظیر فیش ۵/۲ میلیمیتری، فیش ۵/۳ میلیمیتری، فیش USB یا هرنوع سوکت دیگری که وسیله‌ی شما از آن پشتیبانی می‌کند.هدفون به دلیل پشتیبانی از سیستم استریو، در کارهای مربوط به صدا و موسیقی، کاربرد زیادی دارد.

هدفون‌ها از نظر شکل گوشی‌هایشان، به چند دسته تقسیم می‌شوند:

۱-احاطه‌کننده گوش (Circumambient):

داخل گوشی این مدل‌ها معمولا به شکل دایره یا بیضی است و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تمامی گوش را در برمی‌گیرند. یعنی گوش، داخل محفظه بیضی‌شکل آن‌ها قرار گرفته و توسط لبه‌های آن احاطه می‌شود. این مدل‌ها اجازه وارد شدن صداهای اضافی محیط را به گوش نمی‌دهند یا مقدار ورود این صداها را بسیار کم می‌کنند.


هدفون


۲-روی گوشی (Supra-aural):   

این مدل از هدفون‌ها که قدیمی‌ترند، دارای دو صفحه (pad) در محل قرار گرفتن روی گوش هستند و به دلیل اینکه به گوش‌ها می چسبند و آن‌ها را به سمت داخل می‌فشارند، زیاد مرسوم نیستند. البته نسبت به نوع قبل سبک‌تر می‌باشند ولی به طور کلی، استفاده از آن‌ها برای ساعت‌های طولانی، موجب درد گوش خواهدشد.

 

۳-هدفون پشت‌باز یا پشت‌بسته (Open or closed back Headphone):

هر دو مدل قبلی، ممکن است پشت‌باز (open Back) یا پشت‌بسته (Closed Back) باشند. تفاوت این دو، در این است که هدفون‌های پشت باز، مقدار صدای بیشتری از محیط پیرامون به داخل خود وارد می‌کنند و در نتیجه دقت صدا را کم می‌نمایند. البته این کار حُسنی هم دارد و آن این است که کاربر، متوجه صداهای اطراف خود نیز می‌شود.

۴-هدفون داخل گوشی (Ear-fitting headphone یا Earphone):

هدفون‎‌های کوچکی هستند که گوشی‌های آن‌ها به داخل لاله گوش فرو می‌رود و هیچ قسمتی برای قرارگیری بر روی سر ندارند. این گوشی‌های کوچک که تنها دو رشته سیم آنها را همراهی می‌کند، در هرجایی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و به علت کوچکی و انعطاف‌پذیری بالا، قابل حمل هستند و چون داخل گوش قرار می‌گیرند، با حرکت زیاد، از روی سر نمی‌افتند.

این نوع هدفون‌ها خود، در دو مدل یافت می‌شوند به شرح ذیل:

• Earbuds:

این گوشی‌ها داخل محفظه خارجی گوش قرار می‌گیرند و به علت قیمت پایین و قابلیت حمل آسان‌تر، در بین کاربران مجبوبیت بیشتری دارند. این مدل به دلیل اینکه در محفظه خارجی گوش قرار می‌گیرد، به قسمتی از صدای محیط اجازه ورود می‌دهد.

• In-ear headphone:

این مدل، مشابه نمونه قبلی بوده با این تفاوت که کاملاً در داخل محفظه داخلی گوش فرو می‌رود و مسیر ورود صدای محیط را کاملا می‌بندد و به دلیل اینکه در نزدیک‌ترین فاصله به پرده شنوایی گوش قرار می‌گیرد، بیش‌ترین خطر را در استفاده از صدای بلند دارد. از همین رو توصیه می‌شود در استفاده از تمامی انواع هدفون‌ها به ویژه مورد آخر، بیش‌ترین دقت را در تنظیم صدا داشته باشید.


هدفون 


ب) هدست (Headset):

  هدست در واقع یک هدفون است که با یک میکروفون مجهز شده‌است. هدست‌ها کاربردهای مختلفی دارند. برای نمونه، در مراکز مخابراتی یا شرکتهای خدماتی و اماکن دیگر که نیاز به پاسخ‌گویی سریع تلفن و کارکردن هم‌زمان با دست‌ها دارند، از آن‌ها استفاده می‌شوند. گاهی اوقات ممکن است کاربران خانگی نیز از این وسیله برای چت صوتی با دوستانشان استفاده کنند. استفاده از هدست بجای هدفون، این امکان را به کاربر می‌دهد که به وسیله آن با طرف مقابل ارتباط برقرار کند.

هدست‌ها در دو نوع کلی طبقه‌بندی می‌شوند.

۱-تک‌گوشی (Single phone):

که گوشی آن فقط بر روی یک گوش قرار می‌گیرد و گوش دیگر آزاد است. این مدل در جاهایی استفاده می‌شود که نیاز به درگیر بودن همزمان دوگوش نیست و لازم است با گوش دیگر صدای محیط به طور کامل شنیده‌شود. مدل‌های تک‌گوشی با سیگنالهای آنالوگ کار می‌کنند، چون اساساً برای شنیدن موسیقی طراحی نشده‌اند.


هدفون


۲-دو گوشی (Double phone):

 این مدل هر دو گوش را پوشش می‌دهد و به دلیل پشتیبانی از صدای استریو، برای گوش کردن به موسیقی و صداهای استریو هم مناسب می باشد ضمن اینکه کارایی نوع قبلی را نیز دارا است.بعضی از مدل‌های هدست، میکروفون داخلی (Internal mic) هستند یعنی میکروفون در قسمت‌های بالایی بازوی دهنی قرار گرفته و این بازو وظیفه انتقال صدا را برعهده دارد ولی مدل‌های دیگر، میکروفون خارجی (External mic) می‌باشند بدین معنا که میکروفون در سر بازوی دهنی قرار دارد.

مدل‌های جدیدتر این‌گونه هدست‌ها دارای نویزگیر (Noise-cancelling) می‌باشند که در آن‌ها میدان پذیرش صدا ۳۶۰ درجه نیست و تنها نزدیک‌ترین صدا از روبروی میکروفون (صدای کاربر) را جمع‌آوری می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود تا صداهایی که از جهات دیگر به سمت میکروفون می‌آیند دریافت نشوند.


هدفون

 


هدست‌ها از نظر محل قرارگیری روی سر، به چند دسته تقسیم می‌شوند:

۱-هدست روی سر (over-the-head headset):

این مدل هدست، توسط نگه‌دارنده‌های گوشی، بر روی سر قرار می‌گیرد و گوشی‌ها هم روی گوش‌ها را می‌پوشانند.

۲-هدست پشت گردن (backwear-headsets یاbehind-the-neck headset ):

در این مدل، نگه‌دارنده در پشت گردن قرار می‌گیرد تا گوشی‌های هدست به درستی بر روی گوش‌ها قرار گیرند. این مدل برای کسانی مناسب است که از وجود شیء خارجی بر روی موهای خود راضی نیستند یا به دلیل استفاده از نوعی کلاه خاص، امکان استفاده از مدل قبلی را ندارند.

۳-هدست دور گوش (over-the-ear headsets یاearloop headsets ):

این مدل هدست، همان‌طور که از نامش پیداست، توسط گیره‌هایی که به پشت گوش می‌افتند، روی گوش قرار می‌گیرد و علاوه بر سبکی و کم بودن وزن، از نظر ظاهری کم‌ترین فضا را روی سر اشغال می‌کند. همین ویژگی‌ها می‌تواند از اصلی‌ترین دلایل استفاده از این مدل باشد.

ج) هندزفری یا هدست موبایل (Mobile Phone headset یا Handsfree):

 هندزفری‌ها هم در اصل، جزو خانواده هدست‌ها می‌باشند و به این دلیل به هندزفری یا دست آزاد نام‌گذاری شده‌اند که علاوه بر کاربردشان در گوش دادن به موسیقی، توانایی پاسخ‌گویی تماس‍های تلفنی موبایل را نیز بدون استفاده از خود گوشی، فراهم می‌آورند و به ویژه در هنگام رانندگی، بسیار مفید می‌باشند. قسمت گوشیِ هندزفری، در داخل گوش قرار می‌گیرد.

هندزفری را می‌توان به دو نوع زیر تقسیم نمود:

۱-هندزفری سیم‌دار (Wired Handsfree):

این نوع هندزفری همان‌طور که از نامشان پیداست، از طریق سیم به گوشی یا وسیله صوتی وصل می‌شوند. میکروفون آنها معمولا توسط گیره‌ای به لباس متصل می‌شود و این کار دو دلیل دارد. یکی اینکه مانع حرکتی برای کار ما ایجاد نکند (فضایی را اشغال نکند) و دوم اینکه بطور ثابت در نزدیک‌ترین فاصله با دهان باشد و از کشیده‌شدن بر روی لباس و ایجاد صدای خش‌خش ممانعت بعمل آید.

۲-هندزفری بی‌سیم (Wireless Handsfree):

در این مدل، به جای سیم، ارتباط بین هندزفری و وسیله صوتی، از طریق امواجی مانند بلوتوث صورت می‌گیرد و استفاده از آن از نظر کاربری بسیار راحت‌تر از مدل قبلی می‌باشد.

در ادامه به معرفی چندنونه از هندزفری موبایل می پردازیم:

هندز بلوتوث ورژن ۴٫۱ مدل WK BS-300:

هندزفری بلوتوث WK BS300  از نظر کیفیت صدایی می توان گفت صدایی رسا و بدون هیچ نویزی را انتقال می دهد.هنزفری ورژن ۴/۱ قادر به تولید صدایی با کیفیت بسیار بالا بوده که سبب خواهد شد تجربه جدیدی از گوش دادن به موسیقی را تجربه کنید. با این هندزفری می توان به موسیقی نیز گوش دهید و با در نظر گرفتن مکان قرارگیری کلیدهای این هنزفری  می توان گفت دسترسی بسیار راحتی برای تنظیم صدا نیز دارید. در این هندزفری از میکروفن HD و بدون نویز استفاده شده است تا صدایی صاف و شفاف را انتقال دهد.



هندزفری بلوتوث ورژن ۴٫۱ مدل WK BS-200:

هندزفری بلوتوث WK BS200 از مرغوب ترین مواد اولیه ساخته و تولید شده  تا در کنار طراحی شیک با صدایی رسا و مطلوب در تمام اوقات همراهتان باشد. کیفیت ساخت این محصول به گونه ایست که سبب شده این محصول طول عمر زیاد داشته باشد تا در تمامی شرایط بتوان از آن استفاده کرد.



هندزفری بلوتوث ورژن ۴٫۱ مدل WK BS-150:

هنزفری WK محصول شرکت ریمکس قابل اتصال به دو دستگاه همزمان.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *